Gavekort I julegave?

Det bliver mere og mere populært, både at få og give gavekort. På nuværende tidspunk bliver ca. 1/3 del af alle gaver købt som gavekort. Dette skyldes flere ting. Undersøgelser viser, at op mod 90 % giver gavekort i bl.a. julegave, fordi det er det der står højest på ønskelisten hos modtageren, desuden ligger gavekortet oftests øverst på kvinders ønskeliste og på en solid 2. plads på mænds ønskeliste. I samme undersøgelse siger ca. 33 % at de køber gavekort af bekvemmelighedshensyn, både ift. Sig selv og modtageren, imens 23 % af de adspurgte foretrækker gavekort fordi de finder dem praktiske.

Gavekort i julegave – beskatning af arbejdsgiver og medarbejder.
Hvis du som arbejdsgiver i forbindelse med julen, andre højtider, meritter eller andet ønsker at give en gave, er der nogle klare regler du skal forholde dig til. Der er generelle regler for hvordan du som arbejdsgiver beskattes i denne forbindelse og gavens værdi må ikke overskride 1.200 kr.
Der er ligeledes særlige regler for, hvordan du beskattes både som arbejdsgiver og medarbejder, når du giver eller modtager en julegave. Ydermere er der særlige regler for hvordan du skal forholde dig, hvis denne gave er et gavekort, kontant beløb eller lignende.
Almene regler for gavekort.

Hvis du er den heldige modtager af  en lækker julegave fra arbejdet i form af et gavekort, er der nogle specifikke ting du skal være opmærksom på. Mange tror, at der er faste regler for et gavekorts holdbarhed. Dette er ikke tilfældet. Den generelle regel lyder, at gavekort udløber efter 3 år, med mindre en anden tidsfrist er oplyst.
Den generelle regel lyder dog, at fristen skal være rimlig. Dette er et vurderingspørgsmål og kan varierer alt efter hvilken branche der er tale om og hvordan det er erhvervet.

Fysisk eller elektronisk gavekort.

Det kan godt betale sig, at være opmærksom på, om det er et fysisk eller elektronisk gavekort du modtager i julegave fra din arbejdsgiver. Der er nemlig stor forskel reglementet om det er det eller andet. Får du et elektronisk gavekort, har du i hele gyldighedsperioden og op til et år efter denne er udløbet mulighed, for at få gavekortets fulde værdi udbetalt.
Hvis gavekortet er fysisk, har du ikke mulighed for at få pengene retur.
Du kan læse mere om det her.