Undgå julestress

Undgå julestress i år og få en jul – af den bedste slags

Er det lettere sagt end gjort. Ja, fleste af os kender en jul, der godt kan blive lidt for booket, koste for mange penge – og med en følelse af at hænge i en tynd tråd hele december igennem. Men julen skal nydes (det ved vi jo) – og det kan være lidt svært, hvis du ikke virkelig ser nøje på, hvad du fylder din kalender op med.

undgaa-julestress

6 hurtige til at forebygge julestress

  1. Prioriter og vælg dine arrangementer nøje – tak pænt nej, når nødvendigt. Måske det vigtigste råd af alle – prioriteringen er dit ansvar for dit pres og oplevelser af december.
  2. Køb julegaver online. Eller køb direkte i butikkerne – inden december, så du undgår lange køer.
  3. Køb en færdig pakkekalender til børnene, hvis du ikke har tid – eller giv adventsgaver i stedet eller gaver til hver 2. dag (det behøver ikke være så firkantet).
  4. Du behøver ikke bage alt selv i julen, right? Bag, hvis der er tid. Har du børn så gør gerne plads til det – og skær hellere andet fra.
  5. Skru ned for dine ambitioner for hvad en jul skal være. Du skal ikke leve op til alt i julen – du må gerne bare nyde den.
  6. Skal I/du holde juleaften. Så let byrden og lav sammenskudsaften. Dvs. alle har opgaver – eller tager dele af menuen med. Det er hjerternes fest, hvor fællesskabet må være det, der vægter.

jul_tid

Det kan være svært at vælge fra i julen. Men faktisk vil det give dig den ønskede tid og ro – så du når, at nyde denne måned. Julen må gerne være en tid til spontanitet og afslapning også. Det er en udfordring at få lagt afslapning ind i kalenderen – for de fleste. Men det er faktisk muligt – og vil give dig så meget tilbage.

Har du børn – er dit ambitionsniveau måske for højt. Nogle gange nyder børn også bare det, at man er sammen. Om det er over hjemmebagte æbleskiver eller de købte – gør ofte ikke den store forskel. Den forskel er nok mere om forældrene er nærværende og hygger. Men er der tid – kan det være hyggeligt at bage julekager sammen. At de mærker I er en familie og I vælger at være sammen uden distraktioner.

At der er sat tid af til sammen at pynte huset – og være sammen. Måske en tid hvor Facebook og andre sociale medier – kan få lov at hvile lidt, så tiden er prioriteret med børn og familie og ikke mindst dig selv.

Undgå julestress – nyd december måned – og din familie.