Julelege for børn

Julelege for børn

Julelege er hyggelige og bliver ofte husket af børnene. Der er mange muligheder – men her deler jeg lige et par stykker til inspiration for julelege for børn.  julelege

  • Leg mus med pebernødder. Den ene person tænker på en bestemt pebernød som musen. Derefter må den anden deltager spise så mange pebernødder, han/hun kan indtil man når musen. Så råbes der “mus”  og så må der ikke spises flere. Så er turen til en ny pebernøddespiser.
  • Pakkeleg med minut-ur Alle deltagere har 1-2 billige og evt. sjove pakker med. Hver gang man slår en sekser med en terning (kør med 2 terninger ad gangen), må man tage en pakke. Når alle pakker er taget stiller man minuturet og må dernæst stjæle fra andre, hver gang man får en sekser.
  • Smagen af jul-test – Deltageren får bind for øjnene. Man får smagsprøver man skal gætte. Det skal helst have forbindelse til julen. Den der gætter flest smagsprøver, har vundet.
  • Flaskehalsen peger på – må en gave få – Alle har taget en lille gave med. Den flaskehalsen peger på, må få en gave. Den der har fået gaven drejer flasken igen, og udgår selv fra legen (efter at have fået en gave) Når alle har fået en gave, ser man efter i flasken, som gemmer lidt guf til alle deltagere.
  • Gæt et juleord (børn i skolealderen) Første hold siger et ord, der har med jul at gøre, hvorefter det sidste bogstav i ordet – skal det nye hold finde et nyt ord, der starter med.
  • Nissejagt i haven – gem små nisser i haven eller andet du har. Del børnene op i to hold. Dem der finder mindst nisser skal synge 3 julesange for det andet vindede hold. Begge hold får en præmie i form af lidt juleguf, der er pakket ind.

Sponsorer: Rørvig Centret – Konferencelokaler Sjælland. Aktiv Finans, Gældsrådgivning

Tips: Julelege til børn