Nye juletraditioner – Luciadag

Frisk på nye juletraditioner?

Nye juletraditioner står måske ikke øverst på din liste over ting, du skal til jul. Men se lige her, hvordan du kan gøre Luciadag til en ganske særlig en af slagsen.

Jeg har indført en ny juletradition med stor succes blandt gode venner.

Den 13. december er som bekendt Luciadag, navnet Lucia kommer af det latinske lux, som betyder lys. Santa Lucia var en italiensk helgen, som led martyrdøden og hun æres den 13. december. Lys – er det vi har brug for til vores drømme og ønsker, derfor har jeg personligt gjort Luciadag til en ønske og drømmedag for fremtiden.

Buddet på en ny juletradition:nye_jultraditioner

  • Vi mødes den 13. december om aftenen, hvor jeg serverer en suppe og brød til – Helt plain.
  • Holder det på et helt afslappet plan, så hvis vennerne vil have andet, tager de det selv med. Det gør de ofte, og vi får en aften med alt godt, der hører til.
  • Vi skrive ønsker og drømme ned for det kommende år. Vi skrive alle drømme i nutid (som om det allerede er sket) og alle ønsker bliver forseglet – og åbnes først til Lucia året efter.
  • Vi læser de gamle ønsker og ser, hvad der er blevet realiseret og, hvad der ikke er. Flueben bliver sat, og vi bliver ofte forbavset over, hvad der er blevet til virkelighed (selvom vi havde glemt ønskerne). En perfekt måde at fremme drømme og ønsker på i fællesskab.
  • Selvfølgelig hører vi julesange hele aftenen og har stearinlys brændende og stemningen er altid høj, fordi dagen er åben for vennerne og man kommer, hvis det passer ind. Men de fleste tager sig tid til det – fordi det gør en forskel på længere sigt.

Nye juletraditioner – luciadag med ønsker!