Gode gerninger i julen

Gør gode gerninger i julen – hjælp en familie

Gode gerninger i julen er måske ikke det, der står øverst på din to-do-liste, når juletravlheden tager over. Men den følelse det giver at hjælpe andre, giver ofte stor glæde tilbage til en selv.

Er du enig?

Initiativ mod spild af mad

stop-spild-af-mad
Organisationen Stop af spild af mad vokser.

Fakta er jo, at vi i Danmark får flere med meget lav indkomst til det daglige, så som bl.a. kontanthjælpsmodtagere. Man kan tænke at det er en trist tendens, hvilket jeg ikke vil komme ind på her, men i stedet holde fokus på, hvad vi kan gøre. Du og jeg ….for at hjælpe, hvor der er behov.

Der er kommet en fantastisk organisationen “Stop spild af mad”, der blev etableret i 2008 af Selina Juul. Organisationen har været minimeret madspild med hele 25 procent de sidste 5 år. På Facebook-gruppen har de pt. over 53.000 følgere.

I Danmark alene smider vi danskere over 700.000 ton mad ud, som sagtens kunne være spist. Det er fordelt på husholdningers madspild, servicesektoren, detailhandel, hoteller, restauranter og institutioner. (oplysninger og tal fra; Stop spild af mad).

Så skulle du have noget overskud af mad i julen, ville den side måske være en god mulighed?

Giv en bedre jul til andre

gode-gerninger-i-julen
Gør gode gerninger i julen – glæd en familie

Måske kender du en kontanthjælpsmodtager et sted, som har en familie at forsørge. Her kan julen blive en stor belastning og måske give mavesmerter og bekymring. En mor der er kontanthjælpsmodtager vil også gerne give sine børn det bedste, men pengene rækker måske ikke til flæskestegen og juletræet, som i andre familier.

Vær gerne åben for om der er nogen, du kan hjælpe. Måske du kan give en flæskesteg videre eller indkøbe to juletræder i år og forære det ene væk? (kun hvis du har fundet en modtager, naturligvis – vi skal ikke have noget spild).

Den glæde du giver videre, vil åbne hjerter og også dit eget. Et oprigtigt ønske om at hjælpe (uden at reklamere offentligt med din hjælp) vil kunne mærkes i modtagerne.

Kender du ikke selv nogen, så er der bl.a. mulighed for at give via Børnesagens Fællesråd. De  støtter eneforsørgere, der modtager kontanthjælp, ledighedsydelse eller anden lav offentligt ydelse.

Sponsorer: Gardin-Nyt, Plissegardiner.

Gør du gode gerninger i julen?